1 Nisan 2009 Çarşamba

Brawn ilk yarışı olan Avustralya GP'sini kazandı


Güvenlik aracının iki kez piste girdiği sezonun ilk yarışı olan Avusturya GP’sinde zaferin sahibi Brawn GP’den Jenson Button oldu. İkinci sırayı ise gene Brawn GP'den Rubens Barrichello aldı.


Yarışı baştan sona önde götüren Jenson Button harika bir performansın ardından Formula1 kariyerindelki ikinci zaferine Avustralya Grand Prix'sinde ulaşmış oldu. Rubens Barrichello'da yarış içerisinde bir kaç kez gerilere düşmesine ve iyi bir start alamamasına rağmen yarışı 2. sırada bitirerek Brawn GP'nin Formula1'e rüya gibi bir başlangıç yapmasını sağladı.


Toyota'dan Jarno Trulli ise 8. sırada başladığı yarışta podyumun son basamağına çıkan isim oldu. Yarışa en arkadan başlayan ve Avustralya'da puan almayı beklemediğini söyleyen Lewis Hamilton ise pistte yaşanan olaylarında yardımıyla yarışı 4. sırada bitirerek 2009 sezonuna çok iyi bir başlangıç yaptı. Toyota'nın Alman pilotu Timo Glock ise yarışı 5. sırada bitirerek 4 puanın sahibi oldu. Yarışın bitimine 3 tur kala yarışı ikinci ve üçüncü sırada sürdüren Sebastian Vettel ile Robert Kubica arasında yaşanan kaza sıralamanın büyük bir bölümün değişmesine neden oldu.Yarışta son puanı ise Sebastien Buemi elde etti.


Detaylar için http://www.f1yaris.com/ 'u takip edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

F1 PİLOTLARI İÇİN TIKLAYIN!!!

2009 Sezonu Formula 1 Takvimi

PİSTLER